Erasmus Učilište Procesor diseminacijski događaj

Zadar, 23. listopada 2023. - Učilište Procesor s  najavljuje diseminacijski događaj za svoj KA1 Erasmus projekt pod nazivom "Improve Your Life," koji će se održati u prostorijama prestižne Zadarske gimnazije Jurja Barakovića, 13. studenog 2023. godine.

Projekt "Improve Your Life" predstavlja izvanrednu priliku za učenike i nastavnike da steknu dragocjeno iskustvo kroz međunarodnu suradnju, učenje i razmjenu znanja. Projekt se usredotočuje na razvoj kompetencija učenika, povećanje mobilnosti i jačanje europskog građanstva.

ERASMUS+ München

U periodu od 18. do 24.10.2015. godine naši su učenici boravili u Münchenu u sklopu Erasmus+ projekta. Projekt Erasmus+ je započet u siječnju 2014. kao kombinacija EU planova za obrazovanje, vježbanje, mlade i sport. Našu je školu predstavljalo 9 učenika četvrtih razreda: Zvonimir Sorić, Nikola Šarović i Jakov štulić iz 4.a razreda; Lucija Jurin, Ana Pušnik i Ivana Vučetić iz 4.b razreda te Luka Begonja, Mario Mustać i Karla Stupin iz 4.c razreda, te profesor Nino Mencl. Njih su srdačno dočekali učenici gimnazije Oscar von Miller, kod čijih su obitelji maturanti proveli 6 dana. Osim sa njemačkim učenicima, imali su se prilike družiti i s turskim, portugalskim, španjolskim i talijanskim kolegama.

 

Nagradni izlet na Vis 3. i 4. listopada 2015.

Najuspješnije učenike na sportskim natjecanjima te županijskim natjecanjima iz jezika, psihologije, sociologije, povijesti i vjeronauka kao i njihove mentore Zadarska županija je nagradila dvodnevnim izletom na otok Vis. Unatoč nemirnom moru, vjetru i kiši izlet je ostavio obilje lijepih dojmova i slika s cijelog putovanja.

Erasmus + susret u Munchenu

 U okviru projekta Erasmus + naziva "Schools in a motion" 9 učenika naše škole boraviti će u prvom projektnom sastanku koji će se održati od 18.10. do 24.10 u Munichenu. Tema projekta "Schools in motion" je kako smo već pisali izrada audio vodiča za muzeje. Naši će se učenici ovdje upoznati sa alatima za izradu audio vodiča, te će dobiti svoje prve projektne zadatke. Kako je ovo ujedno prvi projektni sastanak naši će učenici predstaviti našu školu i grad. Biti će to i prilika da usavrše svoje znanje stranog jezika s obzirom da će biti smješteni u jednoj od obitelji učenika iz škole. Program sastanka možete pregledati ovdje.

 

Erasmus + projekt

obavijestNakon uspješno provedenog projekta Comenius , naša škola ove godine prijavila se na dva projekta Erasmus+. Ova dva projekta prihvaćena su i odobrena unatoč velikoj konkurenciji ostalih škola . Naziv prvog projekta je "Schools in motion", a naziv drugog projekta je "Listen Stories engaged in the Past - the Second World War". Tijekom trajanja projekta od 2015 do 2017 godine naši će učenici imati priliku posjetiti slijedeće zemlje: Španjolska, Italija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Njemačka, Turska i Portugal. Prilika je ovo za naše učenike da se upoznaju sa zemljama članicama Europske unije, te osjete Europsku dimenziju škole. U projekt će biti uključeno 60 učenika naše škole.